Sådan installeres tredjepartsbrowsere på Chromebook

Selvom der ikke er en nem måde at erstatte Chrome-browseren på Chromebook på, er det trods alt en "Chromebook", men du kan dog installere tredjepartswebbrowsere fra Play Butik. Men de har deres eget sæt problemer, for eksempel kan de fleste Android-browsere ikke drage fordel af Chromebooks desktoplayout. Tilsvarende mest Linux-apps er ikke optimeret til Chromebook når de kører i Sandbox-miljøet.

Heldigvis er der stadig et par browsere som Firefox, Brave og Samsung Internet, som ikke kun er optimeret til desktop-layoutet, men fungerer overraskende ganske godt på Chromebook. Så her er en trinvis vejledning, der hjælper dig med det.

Læs også 18 bedste PWA-apps, du skal installere på din Chromebook

Installer browsere fra tredjeparter på Chromebook

1. Mozilla Firefox

Selvom Firefox har flere versioner på Android, drager desværre ingen af ​​dem fordel af Chromebooks desktop-layout. Heldigvis fungerer Linux-versionen ligesom du forestiller dig. Den eneste advarsel er, at Linux på Chrome OS har sin egen lagerplads, så du kan ikke gemme filer direkte i de lokale filer, og du kan heller ikke få adgang til lokale filer. For eksempel, hvis du downloader et dokument fra internettet ved hjælp af Firefox-browseren, er denne fil ikke tilgængelig under mappen Download. I stedet gemmes dine filer i Linux-mappen.

For at installere Firefox på Chromebook skal du først aktivere Linux på din Chromebook. For at gøre det skal du åbne Chrome OS-indstillinger, klikke på Linux (Beta) i sidepanelet og klikke på knappen "Tænd" ved siden af ​​Linux-indstillingen. Klik nu på knappen Installer på pop op-vinduet. Når Linux er installeret, kan du se en terminal i din app-skuffe i Linux-mappen.

Sådan installeres tredjepartsbrowsere på Chromebook

Firefox ESR er allerede tilgængelig i Chromebook-lageret. Skriv blot følgende tekst i terminalen, og tryk på enter for at installere Firefox

sudo apt installere firefox-esr

Firefox ESR betyder Firefox Extended Support Release, som er Firefox-version til virksomheder. I stedet for at frigive konstante opdateringer får Firefox ESR opdateringer, når opdateringscyklussen er afsluttet. Hvis du vil skifte til standardversionen af ​​Firefox.

Installer ESR-versionen for at installere afhængighederne med denne kommando.

sudo apt installere Firefox-esr

Afinstaller nu ESR-versionen, så du kan installere standard Firefox.

sudo apt fjern Firefox-esr

Nu er alt hvad du skal gøre, at køre denne kommando for at installere standardversionen af ​​Firefox.

sudo apt installere iceweasel

Sådan installeres tredjepartsbrowsere på Chromebook

2. Modig browser

Hvis du leder efter en browser, der understøtter Chrome-udvidelser og også har bedre muligheder for beskyttelse af personlige oplysninger end Chrome, så er Brave noget for dig.

For at starte skal du sørge for at have aktiveret Linux på din Chromebook. For at gøre dette skal du åbne Chrome OS-indstillinger, klikke på Linux (Beta) i sidepanelet og klikke på knappen "Tænd" ved siden af ​​Linux-indstillingen. Klik nu på knappen Installer på pop op-vinduet. Når Linux er installeret, kan du se en terminal i din app-skuffe i Linux-mappen.

For at installere Brave skal du først køre denne kommando for at opgradere alle afhængigheder

sudo apt opgradering

Hvis det blev bedt om at opgradere noget, skal du bare klikke på Y og klikke på Enter for at opgradere. Indtast nu hele kommandoen i terminalen på en gang, og klik på Enter.

Pro Tip: - For at indsætte terminalen kan du bruge tastaturgenvejen: - Crtl + Skift + V.
(Ctrl + V, fungerer ikke på terminalen)

sudo apt installerer apt-transport-https curl curl -s https://brave-browser-apt-release.s3.brave.com/brave-core.asc | sudo apt-key --keyring /etc/apt/trusted.gpg.d/brave-browser-release.gpg add - echo "deb [arch = amd64] https: //brave-browser-apt-release.s3.brave .com / stabil hoved "| sudo tee /etc/apt/sources.list.d/brave-browser-release.list sudo apt opdatering sudo apt installere brave-browser

Efter afslutningen af ​​processen skal det ende med kommandoen Sudo apt install brave-browser. Klik bare på Enter for at installere Brave-browseren, og tryk på Y for at fortsætte.

Ovenstående proces skal installere Brave Browser, men hvis du også får en Fejl: Ugyldig nøgle. Kør derefter disse kommandoer efter hinanden.

sudo apt-key del C2D4E821
sudo apt fjern modig-nøglering
sudo apt ren

Og kør derefter denne kommando igen for at installere Brave.

krølle -s https://brave-browser-apt-release.s3.brave.com/brave-core.asc | sudo apt-key --keyring /etc/apt/trusted.gpg.d/brave-browser-release.gpg add - echo "deb [arch = amd64] https: //brave-browser-apt-release.s3.brave .com / stabil hoved "| sudo tee /etc/apt/sources.list.d/brave-browser-release.list sudo apt opdatering sudo apt installere brave-browser

Det skal ende med kommandoen Sudo apt install brave-browser. Klik bare på Enter for at installere Brave-browseren, og tryk på Y for at fortsætte. Den modige browser skal installeres på din Chromebook

Men blandt alle er Firefox, Brave og Samsung Internet nogle af de bedste browsere, du kan vælge på Chromebook. Og her er hvordan du kan installere dem.

3. Samsung Internet

Blandt alle Android-browsere inklusive Chrome er Samsung Internet den eneste browser, der endda fungerer godt i skrivebordsmiljøet takket være dex. Så installation af Samsung Internet er lige så let som at downloade fra Play Butik. Åbn bare dette link for at åbne Samsung Internet i Play Butik, og klik på Installer.

browser, klik, firefox, bare, tlinux, sudopt, browsere, tdesktop, åben, httpsbrave, chromebook, chroos, ychromebook, tterminal, tryk

Når du er i Samsung-internetbrowseren, skal du bare klikke på trepunktsmenuen øverst til højre og klikke på indstillingen kaldet ”Desktop-version” for at aktivere desktop-layout i browseren. Denne indstilling gemmes på denne enhed, og du behøver ikke at indstille manuelt igen.

Sådan installeres tredjepartsbrowsere på Chromebook

Men det eneste forbehold er at højreklikke på pegefeltet fungerer, men du kan ikke vælge indstillingerne med pegefeltet nogle gange, så skal du enten bruge piletasterne og klikke på enter, eller du kan bruge berøringsskærmen til at vælge den indstilling, der gør det til en slags inkonsekvent.

Sådan installeres tredjepartsbrowsere på Chromebook

Dette er browsere, som jeg har prøvet og fungeret godt på Chromebooks, bruger du andre? Lad mig vide i kommentarerne nedenfor.

Også kassen, andet Linux-apps, du skal installere på din Chromebook

Se Også