8 bedste Linux-apps til Chromebook (2020)

Chromebook kom langt fra bare at køre Chrome Browser. Det åbnede en dør for mange muligheder, da det begyndte at understøtte Android-apps. Men stadig er nogle af Android-apps ikke godt optimeret, og de mangler få funktioner sammenlignet med Windows og Macs apps. Derudover kan vi stadig ikke finde nogle professionelle apps som fotoredigerere, videoredigerere, værktøjer til at udvikle apps, spil osv.

Da ChromeOS nu også understøtter Linux-apps, løser det de fleste af disse problemer. Linux-apps er udviklet til desktop-layoutet og tilbyder fuldgyldig funktionalitet. Vi kan også bruge mange apps som Android Studio til at udvikle apps, som vi ikke før kan.

For at komme i gang skal du først kontrollere, om din Chromebook understøtter Linux. Alle Chromebooks understøtter ikke Linux, der er nogle hardware- og softwarekrav, men hvis du kan se Linux-indstillingen i Systemindstillinger, kan du overveje, at din Chromebook understøtter. Hvis det gør det, skal du aktivere det. For at gøre det skal du åbne Indstillinger og slå indstillingen Linux til under Linux (Beta), det viser dig en pop op, om du skal installere Linux eller ej, klik på Installer og vent et par minutter på, at Linux bliver downloadet og installeret.

Bedste Linux-apps til Chromebook

Efter aktivering af Linux kan du se en terminal i din appskuffe, som kan hjælpe dig med at installere, opdatere, fjerne apps.

8 bedste Linux-apps til Chromebook (2020)

1. GIMP

GIMP er et populært Photoshop-alternativ, og da Photoshop ikke fungerer på Linux, kan vi bruge GIMP til fotoredigeringsbehov. Det er gratis, open source og har de fleste af de muligheder, som Photoshop har.

Brugergrænsefladen ser helt anderledes ud end Photoshop og kommer med lidt af en indlæringskurve, men alligevel kan du få adgang til klare tutorials på deres hjemmeside.

Det er også en ressource-sulten app ligesom Photoshop og fungerede ikke godt i vores ASUS Chromebook Flip C101. Så at køre det på en kraftfuld Chromebook som Pixelbook ville være en bedre idé.

For at installere skal du åbne terminalen og skrive følgende kommando. Det tager et par minutter at downloade og installere GIMP.

sudo apt-get install gimp

Læs også: Bedste fotoredigerere til Chromebook8 bedste Linux-apps til Chromebook (2020)

2. Sublim tekst eller gedit

Både Sublime Text og gedit er gode tekstredigeringsapps til kodning. Du kan bruge en af ​​dem, hvis du leder efter nogen kodedigeringsapps på din Chromebook.

Sublim tekst er som en funktionsfyldt app, du får et mini-kort over hele din struktur, kan vælge multi-line og redigere, autofuldføre osv. Hvor som gedit er en minimal udseende kode editor.

Begge er lette, hurtige og også gratis at bruge. Du kan også installere Visual Studio-koden på Chromebooks, men det er en tung app, der får den til at køre problemfrit. Da Sublime Text og gedit er lette apps, kan vi ikke finde så mange forsinkelser.

For at installere skal du åbne terminalen og skrive følgende kommandoer.

sudo apt-get install sublime-text
sudo apt-get install gedit

Nu hvor de fleste Chromebook understøtter Linux, hvilke apps skal du installere? Nå, her er min liste over bedste Linux-apps til Chromebook

3. Kdenlive

Kdenlive er en af ​​de mest populære Adobe Premiere Pro-alternativer til Linux.

Vi kan finde alle de funktioner, der starter fra multi-track videoredigering til effekter og overgange. Det kan også bruges som lydredigeringssoftware. Da de fleste Chromebooks ikke er energieffektive, er det svært at køre på de fleste af dem. De arbejder stadig, men har meget forsinkelse og øjeblikkelige nedlukninger. Da Kdenlive giver dig automatisk backup, vil du have det godt med dit arbejde.

For at installere skal du åbne terminalen og bare skrive

sudo apt-get install kdenlive

sudopt, linux, ligesom, studie, chromebook, type, bare, ychromebook, arbejde, kan ikke, vil, åbne, linuxpps, cuse, tterminalnd

4. Transmission

Mens der ikke er mangel på Bit Torrent-klienter i Play Butik, Linux har en separat mappe, og det er lettere at downloade filer til Linux-apps i Linux-mappen i stedet for at overføre dem til Linux-mappen hver gang. Og det er her Transmission kommer ind. Det er en af ​​de mest populære Bit Torrent-klienter.

Men da du kører Linux på en virtuel boks, er der en advarsel, du kan ikke downloade torrents direkte fra det magnetiske link, som du gør på Windows eller Mac. I stedet skal du uploade torrentfilen til klienten eller kopiere og indsætte det magnetiske link for at downloade den.

Men du kan bruge det magnetiske link til at downloade, hvis du surfer fra en hvilken som helst Linux-app. For eksempel Firefox til Linux

For at installere skal du åbne terminalen og skrive

sudo apt-get install Transmission

8 bedste Linux-apps til Chromebook (2020)

5. Firefox

Google Chrome fungerer fint på Chromebook, men hvis du vil bruge en anden browser, så prøv Firefox Linux-version. Hvad der adskiller den fra Firefox Android-appen, er den desktop-lignende fane-interface.

Ud over dette løser det også andre små problemer, som du står over for med Google Chrome. For eksempel har den indbyggede Chrome ikke en god forbindelse til de Linux-apps, vi downloader, Transmission er et sådant eksempel. Desuden har Linux-apps en separat mappe, og du kan ikke få adgang til alle filerne, mens du bruger Linux-apps, hver gang du skal kopiere og indsætte filer i Linux-mappen for at bruge dem fra Linux-apps.

Så du kan bare downloade ved hjælp af Firefox, som er en Linux-app til download. Dette er praktisk, når du bruger en masse redigering af Linux-apps.

For at installere skal du skrive

sudo apt installere Firefox-esr

Hvis det ikke virker, kan du prøve

sudo apt installere iceweasel

8 bedste Linux-apps til Chromebook (2020)

6. FileZilla

FileZilla er en populær FTP-klient til overførsel af filer fra lokal maskine til webservere og omvendt.

Du har flere FTP-klienter til Android, men de var ikke så populære som FileZilla. Desuden tilbyder FileZilla en Pro-version til brugere, der har brug for yderligere protokolsupport til tjenester som Amazon S3, Dropbox, OneDrive osv.

For at installere skal du bare skrive

sudo apt-get install filezilla

Nu hvor de fleste Chromebook understøtter Linux, hvilke apps skal du installere? Nå, her er min liste over bedste Linux-apps til Chromebook

7. Android Studio

Android-studie fra Google er et populært værktøjssæt til at oprette dine egne Android-apps, men det kan stadig ikke køre på Googles egen Chromebook uden at aktivere Linux.

At køre et Android-studie på Chromebooks gør arbejdet så nemmere end at køre på Windows eller Mac. Da Chromebooks kan køre Android-apps, kan vi kontrollere appen indbygget på den samme enhed i stedet for afhængigt af emulatorer eller eksterne enheder.

Installation af et Android Studio på Chromebook er en nem proces. Download bare .deb-filen på Android Studio-webstedet. Åbn filen, og klik på Installer på pop op-vinduet. Android Studio bliver installeret med få minutter. Og her er de grundlæggende krav til din Chromebook til at køre Android Studio

  • 8 GB RAM minimum
  • 4 GB ledig diskplads minimum
  • Skærmopløsning på mindst 1280 x 800
  • Intel i5 eller højere (U-serien eller højere)

sudopt, linux, ligesom, studie, chromebook, type, bare, ychromebook, arbejde, kan ikke, vil, åbne, linuxpps, cuse, tterminalnd

8. Gnome Software Center

Desværre har Linux ikke en automatisk opdateringsfunktion eller giver dig endda besked om det. Du skal selv kontrollere det ved at skrive “Sudo apt-get update” og tjek og opdater dem ved at skrive “Sudo apt-get update && sudo apt-get update”

Desuden har vi ikke nogen App Store til nemt at downloade apps.

Gnome kan hjælpe dig med det. Du kan kontrollere opdateringerne til Linux-apps i appen og kan også fungere som en Linux App Store.

For at installere skal du skrive følgende kommando.

sudo apt-get install gnome-software gnome-packagekit

Du kan også finde nogle andre apps sammen med softwarecentret i app-skuffen, de er bare pakker og installationsprogrammer, der bruges af Gnome softwarecenter. Afinstaller ikke dem, de er nyttige til at køre Gnome-appen.

Hvis du ikke ser nogen apps i butikken, kan du prøve disse 2 koder og derefter genstarte.

sudo apt-get opdater sudo apt-get dist-upgrade

8 bedste Linux-apps til Chromebook (2020)

Bedste Linux-apps til Chromebook

Jeg har forsøgt at inkludere de apps, der har en vis tilføjet funktionalitet over Android-apps eller den ene gang, som vi ikke kan installere fra Play Butik.

Måske er de fleste af disse apps muligvis ikke til normal daglig brug, da de fleste af sådanne apps let kan downloades fra Play Butik. Apps som LibreOffice, Steam fungerer også, men vi har allerede Google docs og Microsoft Office i Play Butik, som er godt optimeret til Chromebook, og vi har også en Android-app til damp.

Jeg har også prøvet nogle andre apps som Unity, Discord, Wireshark, Hanbreak osv., Da Linux stadig er i betaversion på Chrome, det kan kun køre filer, der er tilgængelige i .deb-version.

Se Også