Sådan tilføjes vandmærke i Google Docs

Google Docs er en af ​​de mest anvendte tekstbehandlere i verden. Selvom det overhovedet ikke er overraskende at se, hvor hurtig, nem at bruge og intuitiv appen er, mangler den stadig flere funktioner, som millioner af brugere gerne vil bruge. Eksemplet er vandmærkefunktionen. Der er ingen native måde at tilføje et vandmærke i Google Docs. Faktisk havde Docs heller ikke en måde at tælle ord i realtid før et par måneder før. Så hvordan indsætter man et vandmærke i Google Docs, virkelig?

Sådan tilføjes vandmærke i Google Docs

Selvom der ikke er nogen native måde at gøre det på, og Google heller ikke har kommenteret funktionen, er der andre muligheder tilgængelige. Her er en kort guide til alle måder at tilføje et vandmærke til dine Google Docs, før du deler det online.

Lad os begynde.

1. Google Docs-tegningsfunktion

Der er ingen måde at tilføje et vandmærke til Google Docs direkte, men du kan bruge tegningsfunktionen til at indsætte et billede, der derefter fungerer som et vandmærke inde i Docs. Dette indebærer brug af et tekstfelt med gennemsigtighedseffekter. Her er trinene.

Opret et nyt dokument i Google Docs. Vidste du, at ved at skrive docs.new i adresselinjen i en ny fane oprettes der automatisk en ny Docs-fil? Prøv det. Du kan også åbne et eksisterende dokument med tekst i, men jeg anbefaler, at du prøver at tilføje vandmærke i et nyt Google-dokument. Du vil ikke ødelægge et vigtigt dokument.

Når Docs-filen er åben, skal du klikke på Indsæt og vælge Tegning. Du vil se to muligheder: Ny og Fra drev. Den nye mulighed giver dig mulighed for at oprette et vandmærke i Google Docs i realtid. Fra Drive giver dig mulighed for at uploade en fra din Drive-konto.

Sådan tilføjes vandmærke i Google Docs

Hvis du vil oprette og tilføje et simpelt tekstbaseret vandmærke i Google Docs, kan du ikke gøre det, fordi Google Docs endnu ikke har en gennemsigtighedsmulighed for tekst. Du vil forstå det bedre, når vi opretter og indsætter et billedbaseret vandmærke. Jeg anbefaler at bruge en dedikeret billedredigeringsapp som Canva eller Snapseed.

Når du har vandmærket klar, skal du vælge nyt som vi så ovenfor og klikke på billedindstillingen for at uploade dit vandmærke.

Sådan tilføjes vandmærke i Google Docs

Du kan enten uploade fra dit lokale drev, Google Drev eller endda fra en URL her.

Lær, hvordan du tilføjer vandmærke til Google Docs-fil ved hjælp af enten den indbyggede tegningsfunktion eller G Suite-tilføjelser. Uanset hvad der fungerer for dig.

Når billedet er uploadet, kan du ændre dets størrelse ved at trække i et af hjørnerne eller ændre dets vinkel ved at trække i det runde håndtagsikon.

googlecs, vandmærke, vandmærke, tekst, køre, ligesom, opret, træk, google, funktion, gennemsigtighed, ønsker, vil, klik, timage

Her kommer den vigtigste del. Husk, da jeg sagde, at der ikke er nogen gennemsigtighedsmulighed, når det kommer til tekst. Klik på Gem og luk for at se billedet på dit Google Drev. Vælg Billedindstillinger nu fra værktøjslinjen.

Sådan tilføjes vandmærke i Google Docs

Klik på Justeringer her, og brug skyderen til at ændre gennemsigtighedsniveauet. Gem, når du er færdig.

Sådan tilføjes vandmærke i Google Docs

Færdig. Du kan nu skrive oven på dette vandmærke, og det bevæger sig ikke med teksten eller vikler teksten omkring det. Dette er problemet med at tilføje tekst direkte. Når du tilføjer et billede af en tekst som jeg gjorde eller et logo, får du ændret gennemsigtighedseffekten.

Hvis du ikke kan skrive tekst oven på billedet, skal du gå tilbage til tegningsskærmen, klikke på Billedindstillinger for at tilføje gennemsigtighedseffekt, og i stedet for at gemme alt og gå tilbage, skal du skrive hvad du vil skrive i selve tegneskærmen . Du kan gøre det ved hjælp af tekstfeltfunktionen. Jeg ved, at dette ikke er det, du ledte efter, men det er, hvad der er tilgængeligt lige nu i Google Docs. Forhåbentlig løser de dette og tilføjer en enklere og lettere mulighed for at tilføje vandmærke i Google Docs.

Læs også: Transkriber automatisk YouTube-video / lyd med Google Docs

2. Tilføjelser til Google Suite

Google Docs-tilføjelser kan hjælpe med at overbelaste din oplevelse ved at tilføje nye funktioner til platformen. Der er to tilføjelser, som du kan bruge til at oprette og tilføje vandmærke til et Google Docs-dokument. Her er de:

Vandmærke til Drive

Beskrivelsen nævner PDF-filer, der er gemt på Google Drive, men tilføjelsen fungerer også lige så godt for Google Docs. Klik bare på nedenstående link og installer tilføjelsesprogrammet for at starte processen. Du bliver bedt om først at give de nødvendige tilladelser.

Lær, hvordan du tilføjer vandmærke til Google Docs-fil ved hjælp af enten den indbyggede tegningsfunktion eller G Suite-tilføjelser. Uanset hvad der fungerer for dig.

Du vil nu se en skærm med et par indstillinger som tekst, som du vil bruge i vandmærke-, sidehoved- og sidefoddetaljer, og om du vil beskytte dokumentet med en adgangskode.

googlecs, vandmærke, vandmærke, tekst, køre, ligesom, opret, træk, google, funktion, gennemsigtighed, ønsker, vil, klik, timage

Tada! Du er færdig.

Download vandmærke til Google Docs: G Suite

Læs også: 10 bedste tip og tricks til Google Drive til begyndere og professionelle

Billede over tekst

I en mere traditionel tilgang skaber denne smarte lille tilføjelse et vandmærkebillede, som du kan tilpasse efter din smag. Du kan bruge det til at placere et vandmærke som 'fortroligt' sprøjtet over siden eller endda underskrive et dokument. Vandmærkebilledet forstyrrer ikke din tekst, men svæver i stedet for at oprette et vandmærkeopsætning.

Sådan tilføjes vandmærke i Google Docs

Jeg ved hvad du tænker. Du skal bare bruge en mere gennemsigtig skrifttype eller reducere opacitet her for at få det til at fungere. Vandmærker bærer aldrig mørke skrifttyper. Dette er kun et eksempel på, hvordan ting fungerer med tilføjelsen, mens du tilføjer vandmærke til Google Docs.

Download billede over teksten til Google Docs: G Suite

Indpakning: Sådan tilføjes vandmærke i Google Docs

Den første idé, hvor vi bruger tegningsfunktionen til at tilføje et vandmærke og derefter bruge tekstfeltet til at tilføje tekst over det falmede vandmærke, er ikke brugervenligt. Men det fungerer rigtig godt, når du først har fået fat i det. Hvis du er G Suite-bruger, kan du gå videre og bruge en af ​​tilføjelsesprogrammerne til at få de ønskede effekter og resultater. Hvis du har fundet en anden, enklere måde at tilføje et vandmærke til et Google Docs-dokument, skal du dele det med os i kommentarerne nedenfor. Det vil også hjælpe vores andre læsere i de kommende år. Bliv hjemme, bliv sikker.

Se Også