Sådan fjernes Snap fra Ubuntu 20.10

Snap håndterer pakkeinstallation, implementering og fjernelse af software på Linux-distributioner, ligesom 'apt'. Faktisk er Snap et bedre alternativ til apt. Det er blevet hyldet af Canonical og Ubuntu som det bedste pakkehåndterings- og installationslager på Linux. For at være retfærdig har det et par fordele. For eksempel,

  • Snap-pakker opdateres automatisk
  • Afhængigheder er samlet i snap-pakken. Så ingen yderligere installation
  • Snap-applikationer fungerer i et sandkassemiljø
  • De mest populære applikationer fra større udgivere som KDE, Microsoft og Google findes på snap-arkivet

Problemer med snap

Linux-samfundet har diskuteret Canonicals push for snap og problemerne med det. Hele denne snapdebat er igen startet efter Ubuntu 20.04 lancering.

Den nyeste Ubuntu-variant leveres med en tom Chromium-pakke. Pakken er tom og fungerer uden dit samtykke som en bagdør ved at forbinde din computer til Ubuntu Store. Med enkle ord, hvis du laver en simpel “sudo apt install chromium-browser”, udfører den kommandoen og installerer snap-pakken i stedet for Debian-en. Endnu vigtigere uden dit samtykke. Se på skærmbilledet nedenfor.

Sådan fjernes Snap fra Ubuntu 20.10

Det henter tydeligt snap-pakken, når kommandoen er til en apt-pakke.

Desuden har der været mange underliggende problemer med Snap. Snap-pakker tager meget tid at installere og endda starte. Derudover tager snap-pakker meget mere plads, svarer ikke til din Ubuntu-tema, og er ikke altid officielle. Hvis du vil undgå hele denne snap-ting, ville det være en god mulighed at fjerne snap-repository fra Ubuntu helt, og her gør du det.

Sådan fjernes Snap fra Ubuntu

Trin 1: Kontroller for installerede snap-pakker

Før vi begynder at fjerne snap, skal du kontrollere, om du har snappakker installeret i dit system. For at kontrollere for snapinstallerede pakker skal du køre følgende kommando.

snapliste
Sådan fjernes Snap fra Ubuntu 20.10

Læs: Bedste browsere til Ubuntu, du skal prøve i 2020

Trin 2: Fjern snappakker

Hvis du får en output som ovenfor, er vi gode til at fortsætte. Hvis du finder pakker installeret under snap-listen, skal du fjerne dem ved hjælp af følgende kommando.

sudo snap remove - purge pakke-navn

"Pakke-navn" skal fjernes med det faktiske installerede pakke navn. Vi har også en detaljeret guide til, hvordan man gør det afinstallere applikationer fra Ubuntu.

Først og fremmest skal vi rydde snapcachen.

sudo rm -rf / var / cache / snapd /
Snap leveres forudinstalleret med Ubuntu sammen med apt. Hvis du ikke vil have en ekstra tilføjelse her, er det, hvordan du fjerner snap fra Ubuntu 20.04

Trin 3: Afinstaller snap and snap GUI-værktøj

Når det er gjort, kan vi fjerne snap-pakken såvel som snap GNOME-pluginet. For at gøre det skal du køre følgende kommando.

sudo apt autoremove - purge snapd gnome-software-plugin-snap
snap, pakke, tsnap, ubuntu, pakker, trin, fjern, lager, krom, sag, tfollowing, comm, præferencer, hold, snaps

Trin 4: Ryd snapindstillinger

Dernæst kan vi rydde snapindstillinger og præferencer fra din hjemmekatalog

rm -fr ~ / snap

Nu fjerner disse kommandoer snap repository fra din maskine og endda Ubuntu softwarecenter. Fra nu af har du ingen snap-pakkeanbefalinger og ingen forslag. Igen, hvis du prøver at installere Chromium-browseren, vil Ubuntu nu bede dig om at downloade snap som en pakkeafhængighed.

Sådan fjernes Snap fra Ubuntu 20.10

Trin 5: Sæt snap på hold

Når vi har afinstalleret snap og alle dets præferencer, kan du sætte snap-pakken på hold. At holde en pakke forhindrer den i at blive installeret eller opgraderet automatisk. Du ved, bare i tilfælde, som krom.

sudo apt-mark hold snapd
Sådan fjernes Snap fra Ubuntu 20.10

Afsluttende ord

Så det er bedre for dig at downloade Chromium fra Debian-repoen. Dette ville imidlertid eliminere den automatiske opdatering af Chromium-browseren, men ville helt sikkert holde dig væk fra snap. For flere spørgsmål eller forespørgsler, lad mig det vide i kommentarerne nedenfor.

Læs også: Sådan opdeles Windows i "Alt-Tab" i Ubuntu

Se Også