7 måder at få adgang til din computers filer eksternt over internettet

Deling af filer mellem to eller flere computere på det samme netværk er let. Alt du skal gøre er at oprette en arbejdsgruppe ved hjælp af dit systems netværksfildelingsindstillinger eller ved hjælp af populært LAN-kabel metode. Men disse metoder har deres egne begrænsninger. dvs. maskinerne skal være på samme sted eller i det mindste på samme netværk.

Men hvad hvis du vil have fjernadgang til filer på din computer? Kan du lide at gennemse filer på din hjemmecomputer fra din bærbare kontor eller endda fra din smartphone?

Vi har lavet en liste over alle mulige måder at få fjernadgang til dine computerfiler. Selvom alle de følgende metoder er gratis, fungerer på næsten alle platforme og ikke har nogen båndbreddebegrænsninger, kræver nogle metoder, at værtscomputeren skal være tændt og tilsluttet internettet hele tiden. Hvis ikke, kan du ikke få adgang til dine filer over internettet.

Relaterede: Sådan deles filer mellem to computere ved hjælp af WiFi

Fjernadgang til computerens filer

1. Cloud Storage Services

Online backup-tjenester som Google Drive, Dropbox, OneDriveetc giver en nem måde at få adgang til filer overalt. Du skal blot oprette en gratis konto (næsten alle cloudtjenester tilbyder 10-15 GB gratis lagerplads), og upload dine filer. Efter uploaden kan du få fjernadgang til disse filer og mapper. Alt du skal gøre er at logge ind på din konto fra enhver webbrowser eller bruge deres mobilapp.

For Google Drev-brugere

Hvis du bruger Goole Drive, behøver du ikke manuelt at føje filer eller mapper til Google Drive-mappen. Højreklik blot på den mappe, du vil synkronisere med Google Drev, og vælg indstillingen "Google Drev> Synkroniser denne mappe." Denne handling synkroniserer mappen med Google Drev.

Efter synkronisering kan du få adgang til den ved at åbne Google Drev-siden i din yndlingsbrowser og derefter navigere til fanen "Computere" i venstre panel.

For OneDrive-brugere

OneDrive giver dig adgang til alle dine computerfiler og mapper uden faktisk at synkronisere dem med skyen. For at få adgang til din computers drev ved hjælp af OneDrive skal du åbne OneDrive-indstillingsvinduet ved at højreklikke på OneDrive-ikonet på proceslinjen og vælge indstillingen "Indstillinger".

I vinduet Indstillinger skal du navigere til fanen "Indstillinger" og markere afkrydsningsfeltet "Lad mig bruge OneDrive til at hente nogen af ​​mine filer på denne pc."

Det er det. Fra dette tidspunkt kan du få adgang til alle filerne på din computer fra OneDrives webapp ved hjælp af en hvilken som helst browser på enhver computer. Alt hvad du skal gøre er at vælge "pc'er", der vises i venstre sidebjælke. Husk, at du skal have din computer tændt og tilsluttet internettet for at denne metode kan fungere.

Fordele: Nem at bruge, sikker, få adgang til enhver fil eksternt uden behov for værtsmaskine, der er tændt (gælder ikke for OneDrive-metoden beskrevet ovenfor).

Ulemper: Du får kun begrænset plads på enhver skyopbevaringstjeneste. Det er ikke muligt at klone hele harddisken til skyen.

7 måder at få adgang til din computers filer eksternt over internettet

2. Dedikerede NAS-enheder

NAS-enheder (netværksbundet lager) er som at konfigurere din personlige cloud-lagring. Overvej det som en stor ekstern harddisk, der er tilsluttet dit hjemmenetværk. Du gemmer alle dine filer på NAS og får adgang til dem over internettet eller fra en hvilken som helst enhed i dit hjem. Denne metode er fantastisk til fildeling og sikkerhedskopiering af flere computere. Hvis du vil, kan du endda konfigurere din NAS til at få adgang til filer via FTP og / eller webbrowsere.

Nogle NAS-enheder har ikke denne fjernadgang aktiveret som standard, men man kan let videresende port for at gøre sin webgrænseflade tilgængelig på internettet. Medmindre du ved, hvordan du korrekt konfigurerer en NAS til internetadgang, er det ikke en sikker teknik. Især for begyndere.

Fordele: Få adgang til enhver fil eksternt uden behov for værtsmaskine. NAS'en skal være TIL og være i stand til at få adgang til internettet, så du kan hente filer.

Ulemper: NAS er dyre og designet til adgang fra det lokale netværk. Fjern-FTP bør ikke være den eneste grund til, at du skal købe en NAS. Men hvis du allerede har en, er det fornuftigt at bruge den til at hente filer eksternt over internettet.

7 måder at få adgang til din computers filer eksternt over internettet

3. Router med USB-port

De fleste routere i disse dage kommer med en USB-port, hvor du kan tilslutte det eksterne drev eller et pen-drev og derefter få adgang til alt dets indhold fra hvor som helst i verden. For at få denne opsætning til at fungere, skal du aktivere fjerndeling og konfigurere dynamisk DNS på din router. Hvis du ikke er fortrolig med hjemmenetværk, kan følgende video hjælpe eller tjekke dette trin for trin vejledning.

Fordele: Få adgang til enhver fil eksternt uden behov for, at værtsmaskinen er tændt. Billigere end NAS.

Ulemper: De fleste forbrugerrouters internetfildelingsfunktioner er usikre.

4. VPN'er

En anden god mulighed for at få adgang til din pcs filer eksternt er opsætning af en VPN server på din computer. Ved hjælp af det VPN kan du få adgang til dine computerfiler, ligesom du ville gøre på dit lokale netværk. Når VPN er konfigureret korrekt, får din fjerncomputer til at vises som en del af det lokale netværk og giver adgang til alle de lokale fildelinger.

Dette er den måde, store virksomheder giver fjernadgang til deres delte filer. For at overvinde problemet med en usikker webgrænseflade bruges VPN-servere i vid udstrækning med NAS.

Fordele: Tilbyder mest kontrol ud af andre tilgængelige muligheder.

Ulemper: Kræver fjernskrivebordet for at forblive tændt. Desuden er opsætningen kompliceret og tidskrævende.

Der er flere måder at få fjernadgang til din computers filer, f.eks. Bruge en dedikeret NAS, videresende porte fra din router eller bruge software som TeamViewer

5. FTP-server

FTP (File Transfer Protocol) ligner delvist VPN'er, hvor du installerer dem på din hjemmecomputer og giver adgang til den fra Internettet. Normalt er FTP ukrypteret, hvilket betyder, at folk nemt kan overvåge dine filer under transport og falske dine adgangskoder. Det er muligvis ikke en ideel metode ud fra sikkerhedsperspektivet, da du bliver nødt til at udsætte din FTP-server for internettet.

For at håndtere det kan du bruge SFTP, der krypterer forbindelsen over internettet. Men du skal oprette selvsignerede certifikater for at oprette SFTP-forbindelsen. Processen kan være lidt forvirrende og kompliceret for begyndere.

Fordele: Tilbyder fuld kontrol til brugeren.

Ulemper: Medmindre du bruger SFTP, er FTP-servere ukrypteret og betragtes som usikre. Kræver, at fjernskrivebordet skal være tændt.

filer, fil, ycomputer, drev, tinternet, fjernbetjening, som, opbevaring, brug, google, ulemper, netværk, gratis, yfiler, sky

6. Remote Desktop-software

Hvis du leder efter en måde, tager det sig af alle de nørdede ting og giver dig mulighed for at få adgang til dine computerfiler eksternt, og prøv derefter ekstern desktop-software. Nogle af denne software inkluderer, men ikke begrænset til, Unity, GoToMyPC, LogMeIn, PushBullet osv. Lad os se på nogle få af dem.

LogMeIn Pro: Det er populær software, der tilbyder nogle ekstra funktioner som fjernudskrivning, 1 TB lagerplads, ubegrænset antal brugere. Men alt dette har en pris. LogMeIn Pro varierer fra $ 349,99 / år til $ 1539,99 / år for store virksomheder.

GoToMyPC: GoToMyPC svarer til LogMeIn. Faktisk tilbyder den lignende avancerede funktioner som træk og slip filoverførsel i enhver anden ekstern desktop-app. GoToMyPC tilbyder abonnementstjeneste til $ 20 pr. Måned for en computer (Mac eller Windows).

Fordele: Enkel og sikker måde for ekstern filadgang på. Støtte på tværs af platforme.

Ulemper: Kræver det eksterne skrivebord for at forblive tændt. Du skal betale for at bruge tjenesten, der er ingen gratis version.

7 måder at få adgang til din computers filer eksternt over internettet

7. TeamViewer

Endelig er det langt den bedste, enkle og sikre måde at få fjernadgang til dine filer over internettet. De fleste kendte TeamViewer som en skærmdelingssoftware, men den har en skjult funktion, som også giver dig mulighed for at få adgang til din computers filer eksternt.

TeamViewer er helt gratis til personlig brug. Desuden understøtter det Windows, Mac og Linux. Det har ingen båndbreddebegrænsninger. Men det bedste er, at du kan få adgang til dine filer eksternt fra enhver enhed - selv fra dine smartphones.

Fordele: Støtte på tværs af platforme, enkel og sikker måde at fjerne filadgang på.

Ulemper: Kræver det eksterne skrivebord for at forblive tændt.

Relaterede: Sådan får du adgang til dine computerfiler hvor som helst med TeamViewer

Afslutter

Der er mange måder at få fjernadgang til filer på din computer over internettet. Men vi anbefaler TeamViewer. Cloud storage-tjenester kan være nyttige, hvis du er glad for at synkronisere dine filer online og ikke har noget imod den begrænsede lagerplads, der er tilgængelig for hver gratis brugerkonti. Hvis du er dedikeret Windows-bruger, der også bruger OneDrive, anbefaler jeg, at du bruger OneDrive-metoden beskrevet ovenfor. Dette eliminerer behovet for at installere software fra tredjepart.

Hvis du har råd til at købe en NAS-enhed eller router, kan det også hjælpe dig med at få adgang til filer eksternt. Hvis du har et større netværk som en virksomhed med flere fildelinger, kan du oprette en VPN-server. Vi anbefaler dog ikke at bruge VPN-, SSH- eller FTP-servere, medmindre du ved hvad du laver. Hvis det ikke er konfigureret korrekt, kan det være en stor risiko.

Se Også