Sådan opdeles Windows i "Alt-Tab" i Ubuntu

Så hvis du for nylig er skiftet fra Windows 10 til Ubuntu, vil du bemærke, at Alt + Tab grupperer vinduer i lignende applikationer. For eksempel, hvis du har 3 vinduer af det samme webbrowser-applikation kører, vil Alt + Tab ikke lade dig skifte mellem disse vinduer. Det viser sig, at du skal bruge Alt + `til at skifte mellem vinduer i de samme applikationer.

Men pokker min muskelhukommelse for at have brugt Alt + Tab i årevis på Windows, jeg kan ikke modstå det. Så jeg fandt en måde at adskille vinduer i den samme applikation i fanebladet. Så her gør du det.

Sådan opdeles Windows i Alt-Tab i Ubuntu

Sådan opdeles Windows i "Alt-Tab" i Ubuntu

Opsætningen er ret enkel, og du skal bare omforme en bestemt tastaturgenvej. I lighed med andre konfigurationer i Ubuntu er der to måder at gøre det på. Den ene er GUI-vejen, som er den nemmeste, og den anden er kommandolinjemåden.

1. GUI

Vi skal redigere tastaturgenveje i menuen Indstillinger. Gå derfor over til menuen Indstillinger og naviger til fanen Tastaturgenveje.

Sådan opdeles Windows i

Alternativt kan du bare søge "Tastaturgenveje" på GNOME-launcheren.

Ubuntu lader dig som standard skifte applikation i stedet for windows. Sådan vender du det og afgrupper faner i Alt-Tab på Ubuntu.

Inden for tastaturgenveje og under fanen Navigation vil du finde en genvej kaldet “Skift Windows”.

windows, switch, setggnomedesktopwmkeybindings, switchtween, ubuntu, just, keyboard, genvej, line, tkeyboard, genveje, click, case, will, twindow

Klik på genvejen, så bliver du bedt om at angive genvejstasten. I vores tilfælde holder vi genvejstasten som “Alt + Tab”. Klik på Set-tasten for at gemme denne genvejstast.

Sådan opdeles Windows i Alt-Tab i Ubuntu

Når du har gjort dette, fungerer Alt + Tab nu som at skifte mellem Windows i stedet for applikationer. Nu vil du også se vinduesnavnet i stedet for applikationsnavnet i Tab switcher.

Sådan opdeles Windows i

2. Kommandolinje

Hvis du skulle gøre via kommandolinjen, er det en enkeltlinjekommando. Åbn terminalen, og kør følgende kommando.

gsettings sæt org.gnome.desktop.wm.keybindings switch-windows "['Fane '] "

Denne kommando aktiverer genvej til skift af vindue og kortlægger den til genvejstasten "Alt + Tab". Dette deaktiverer automatisk genvejstasten til applikationsomskifteren. For at vende tilbage til ændringerne skal du bare køre følgende kommando.

gsettings sæt org.gnome.desktop.wm.keybindings switch-windows [] gsettings set org.gnome.desktop.wm.keybindings switch-applikationer "['Fane '] "

Det vender tilbage til den tidligere konfiguration. Hvis ændringer ikke træder i kraft, skal du genstarte dit system.

Læs også: Sådan afinstalleres et program i Ubuntu

Se Også