Sådan læses NFC-tags på iPhone

NFC er ikke en ny teknologi og har eksisteret på både Android og iPhones i et par år nu. Du kan betale for ting, udveksle data, godkende enheder og dele din kontakt blandt andet ved hjælp af NFC. NFC-tags er super alsidige små objekter, der kan gemme information, der kan læses af enhver iPhone udstyret med NFC. Lad os forstå, hvordan du kan læse NFC-tags på iPhone mere detaljeret.

Hvad er NFC-tags

NFC-tags er enkle passive enheder, der gemmer oplysninger, der kan læses af enhver NFC-læser eller endda iPhone. Oplysningerne kan være dine kontaktoplysninger, en webadresse, dine sociale mediehåndtag, dit id osv. Disse tags kommer i alle former og størrelser, lige fra nøgleringe til implantater. Afhængigt af din brugstilstand kan du placere dem rundt i huset, i køkkenet, i din bil eller hvor som helst du vil have adgang til det. Her er en lille liste over ting, du kan gøre med NFC-tags.

Sådan læses NFC-tags på iPhone

Hvilke iPhones kan læse NFC-tags

NFC har eksisteret på iPhones siden iPhone 6, men du kunne kun bruge den til at foretage betalinger med Apple Pay. Evnen til at læse NFC-tags kom kun til iPhone 7 og nyere (hvis iPhone er opdateret til den nyeste iOS 14). Så for at kontrollere, om din iPhone understøtter NFC, skal du gå gennem listen nedenfor:

iPhone med NFC kun til Apple Pay

  • iPhone 6, 6s og SE (gen 1)

Læs NFC-tags med iPhone manuelt

  • iPhone 7, 8 og X

NFC-tags med iPhone automatisk

iPhone XR og nyere (inklusive iPhone SE 2. gen)

Sådan læses NFC-tags på iPhone?

Hvis du har en iPhone XR eller en nyere model, kan du læse et NFC-tag uden faktisk at aktivere NFC på din iPhone. På den anden side kræver ældre iPhones, hovedsageligt iPhone 7, 8 og X, at du manuelt aktiverer NFC for at scanne et tag.

Læs NFC-tag på iPhone XR og nyere

For at scanne et NFC-tag på de nyeste iPhones skal du bare bringe dit tag nær iPhone og tryk let på det øverste venstre hjørne med mærket. IPhone læste øjeblikkeligt indholdet af tagget.

Sådan læses NFC-tags på iPhone

Læs NFC-tag på iPhone 7, 8 og X

I modsætning til de nyere iPhones har iPhone 7, 8 og X ikke mulighed for at scanne tags i baggrunden. Du skal aktivere NFC-scanneren manuelt og derefter bringe din iPhone nær tagget for at scanne den.

Hvis du vil scanne et NFC-tag, skal du stryge opad fra bunden af ​​iPhone-skærmen for at hente Kontrolcenter. Find og tryk på NFC-læser-knappen i bunden som vist på skærmbilledet nedenfor. Det aktiverer NFC-læseren, og du kan trykke let på det øverste venstre hjørne af din iPhone på koden. IPhone scanner mærket og viser de gemte oplysninger.

Bruger du en iPhone? Lær hvordan du kan læse NFC-tags på iPhone, hvilke modeller der understøtter det, hvordan du bruger dem, og hvorfor du skal. En komplet guide.

Hvad andet kan du gøre med NFC-tags på din iPhone

Der er masser af seje ting, du kan gøre med NFC-tags på din iPhone. Den første ting du kan prøve er tilpasning af de omskrivbare tags ved hjælp af en app på din iPhone. Du kan også bruge NFC til at automatisere et sæt opgaver, der udløses, når du læser et NFC-tag på iPhone. Jeg bruger det hele tiden til Opret foruddefinerede timere i køkkenet, mens du laver mad.

Se Også