Sådan bruges ekstern harddisk (NTFS / HFS +) på Android

De fleste Android-smartphones leveres med 64 GB lagerplads. Men hvis du har en gammel smartphone, er chancerne for, at du har en 16 eller 32 GB-variant. Heldigvis kan du nemt udvide hukommelsen ved hjælp af ekstern lagerplads, f.eks. Et pen-drev eller en harddisk. Dette er praktisk, når du rejser og vil se dine yndlingsfilm på farten.

Relaterede:Sådan bruges USB-flashdrev på Android og iOS

Nu er det nemt at forbinde et pen-drev til en Android. Du skal blot købe et billigt OTG-kabel og derefter bruge det til at forbinde din Android og Pendrive. Dernæst skal du åbne enhver filhåndtering som Solid Explorer, se under enhedsmenuen, du finder din Pendrive. Det er det.

Sådan bruges ekstern harddisk (NTFS / HFS +) på Android

Men hvad med at forbinde en ekstern harddisk til Android?

For eksempel vil jeg bruge min 2 TB harddisk med min Android. Vil det fungere?

Nå, ja og nej.

Normalt fungerer eksterne harddiske ikke lige ud af kassen med Android-enheder. Selvom jeg i min test fandt dette at være et gråt område. Da hver Android kører en anden version af OS og har en anden producent, er det ikke muligt at sige noget sikkert. For eksempel -

#1 Nogle low-end enheder (som min fars moto e) understøtter ikke OTG. Og vi kan ikke gøre noget her. For at finde ud af, om din enhed understøtter OTG eller ej, kan du bruge USB OTG Helper. Appen er gratis på Google play og har ikke brug for ROOT.

#2 Mid-range enheder (som moto g) understøtter OTG med pen-drev, men registrerer ikke ekstern harddisk formateret med NTFS og HFS +. Vi kan ordne dette.

# 3 Og endelig nogle avancerede enheder (ligesom min Nexus6) understøtter både FAT32 og NTFS-lydstyrke uden brug af software. Men det kan ikke læse andre formater som HFS eller exFAT. Vi vil se, hvordan vi løser det.

Hvorfor fungerer min eksterne harddisk ikke med Android?

Når du tilslutter en ekstern harddisk til Android, kan du have 2 problemer.

Harddisk nr. 1 er ikke registreret

Du vil enten høre en kliklyd eller ellers vil lysene på din harddisk ikke blinke, hvilket betyder, at disken inde i dit drev ikke drejer korrekt.

Grund: I modsætning til pen-drev har eksterne harddiske brug for meget mere strøm. Og hvis de ikke har ekstern strøm, tager det strøm fra selve enheden. Så hvis din smartphone ikke er kraftig nok til at drive en ekstern harddisk, fungerer den ikke.

For eksempel fungerer min WD 2TB harddisk fint med Nexus 6, men fungerer ikke på min hindbær pi uden ekstern strøm.

Opløsning: Brug en strømforsynet USB-hub eller et eksternt OTG-kabel.

# 2 Harddisk registreres, men åbner ikke

Årsag: Filsystemfejl. Der er mange filsystemer derude, og hver OS foretrækker en af ​​deres egne. For eksempel understøtter Android FAT32 som standard, og da pen-drev også er i FAT32-format, står vi ikke over for noget problem med pen-drev.

Men de fleste eksterne HDD'er bruger NTFS-filsystemet (Windows standard FS) og nogle gange i HFS (MAC standard FS). Så denne uoverensstemmelse i filsystemet resulterer i fejlen.

Relateret: Hvorfor ekstern harddisk ikke fungerer med alt operativsystem

Så lad os se, hvordan vi løser det. Nå, vi har to muligheder her.

# 1 Formater din harddisk

Du kan formatere din harddisk til FAT32 ved hjælp af din computer og derefter bruge den på din Android. Da FAT32 er kompatibel med alt operativsystem, fungerer det med det samme med din Android. Faktisk efter dette vil du aldrig stå over for kompatibilitetsproblemer med nogen platform.

RelateredeSådan formateres harddisk på Windows, Mac, Linux og Android

Jeg anbefaler dog ikke formatering af HDD til FAT32. Hvorfor? Nå, fordi FAT er et gammelt filsystem og mangler vigtige funktioner som journalføring (forhindrer datatab), kryptering. Og den maksimale filstørrelse er begrænset til 4 GB.

# 2 Brug tredjepartsapps

Med denne metode kan du gemme dit originale filsystem på din harddisk. Brug blot en gratis app som Paragon NTFS eller Stick Mount for at bruge den på din Android. Jeg har brugt dette i flere måneder og har aldrig haft noget problem. Så lad os se, hvordan det fungerer

Ekstern harddisk på Android

1. USB-medieimportør (betalt)

Denne app er designet til Nexus-enheder, men baseret på dens playbutikanmeldelser fungerer den også med ikke-nexus-enheder som moto-x og mange andre. Før du bruger penge, skal du dog prøve USB Photo Viewer. Det er fra den samme dev men gratis.

Når du har installeret denne app, registreres den automatisk et eksternt drev, og du kan begynde at bruge den med det samme. Dette er dog skrivebeskyttet, dvs. du kan ikke kopiere data fra din Android til ekstern harddisk. Desuden understøtter det heller ikke HFS-formaterede drev.

Bundlinie: Prøv først andre gratis alternativer, og hvis de ikke fungerer, skal du prøve det.

2. Total kommandør med USB - plugin

Dette er den mest populære (og også en gratis) måde at bruge NTFS-formateret HDD på Android på. Her skal du installere to gratis apps fra Google Play.

Først skal du installere den samlede kommandarapp - det er en filbrowser, der hjælper os med at gennemse indholdet på vores drev.

Installer derefter USB-plugin til Total Commander - det er en udvidelse til filbrowseren, der udfører det egentlige job, dvs. montering af den eksterne harddisk.

Når du er færdig, skal du slutte din harddisk til din Android ved hjælp af OTG-kabel. Igen genkender appen din lydstyrke, og du vil se en meddelelse i bunden, der siger, åbn drevet med Paragon UMS. Men hvis du ikke kan se underretningen, skal du blot åbne appen og opdatere den. Det skal fungere.

Der er også en mulighed for at få skriveadgang. Da denne app stadig er i beta, fungerede skrivefunktionen dog ikke for mig. Men den gode del er sammen med NTFS det kan også læse HFS-formaterede drev.

Sådan bruges ekstern harddisk (NTFS / HFS +) på Android

3. Stick Mount (rod)

Denne app er lavet af chainfire (udvikleren af ​​SuperSU). Dybest set hjælper stick mount dig med at montere en NTFS-partition på Android. Så du bliver stadig nødt til at have en filhåndtering for at gennemse indholdet på dit drev.

Installer Stick mount fra Google play, og indsæt derefter dit eksterne drev, og det monteres automatisk. Normalt monteres det drevet under SD-kort> USB-lager, men du kan finde monteringsplaceringen ved at åbne appen og trykke på monteringsindstillingen.

Bundlinjen: Det er gratis og fungerer godt. Det giver dig stadig ikke mulighed for at skrive data på dit drev, og det understøtter heller ikke HFS-drev. Så prøv bedre den næste mulighed.

Sådan bruges eksterne harddiske formateret i NTFS, HFS eller exFAT med Android. Både rod og ikke-rod.

4. Paragon HFS, NTFS og exFAT (rod)

Paragon er populært kendt for sin software til at få adgang til HFS-drev på Windows og NTFS-drev på MAC. Og gæt hvad, de har også en Android-app, men denne gang er den gratis.

Denne app ligner alle de andre apper. Installer appen, tilslut din eksterne harddisk, og den monteres automatisk og viser stien. Der er også en mulighed for at formatere dit drev, men det er skjult under indstillinger.

Bundlinie: Dette er den bedste måde. Det er gratis og lader dig både læse og skrive, understøtte både NTFS-drev og HFS. Men selvom det er i navnet, understøtter det faktisk ikke exFAT (siden dets Microsoft-format), men du kan bruge stick mount til det.

ekstern, drev, hard, fil, vil ligesom enheder, support, arbejde, montere, ntfs, drev, system, brug, nexus

Hvis intet fungerer?

Normalt kræver en ekstern harddisk, at du tilslutter et kabel til din computer (eller i dette tilfælde til din Android). Men takket være moderne teknologi har vi det nu Trådløse harddiske. Og det gør, hvad det siger, dvs. når du trykker på en knap på denne harddisk, opretter det et Hotspot, som du kan oprette forbindelse fra din smartphone og derefter gennemse alt indholdet på drevet ved hjælp af en File Manager-app.

Du kan streame din harddisk fra flere enheder (normalt ikke mere end 3 enheder). Og det har også et indbygget batteri, så du kan bruge det, mens du rejser i en bil eller et tog. Dog på bagsiden. Det koster dobbelt så meget for den samme lagerplads. For eksempel koster en typisk Seagate 1 TB ekstern harddisk dig omkring $ 60, mens en Seagate Wireless Plus 1TB koster omkring $ 140. HDD'en understøtter som standard NTFS. Så du kan ikke bruge på iOS-enheder.

Se Også