Er e-mail-adresser store og små bogstaver? Hurtigt eksperiment

Jeg stødte for nylig på denne tråd på StackOverflow, der taler om, hvorvidt e-mail-adresser er store og små.

Sig, du sender en e-mail til - [email protected], [email protected] og [email protected]. Som du kan se, har alle disse tre e-mails den samme stavemåde, men den første er med små bogstaver, mens de to andre er en blanding af både store og små bogstaver. Så hvad sker der, når du sender en e-mail til alle disse tre? Går de alle i den samme postkasse eller en anden? Eller med andre ord - er e-mail-adresser store og små bogstaver?

Kort svar, nej. I mest sager, e-mail-adresser er ikke store og små bogstaver. Alle tre af dem ankommer til den samme postkasse, dvs. [email protected].

Langt svar, det afhænger. Der er to dele til dette spørgsmål - brugernavnet før @ og domænenavnet efter det.

Domænenavn (dvs. @ gmail.com eller @ techwiser.com) er ikke store og små bogstaver, så example.com er det samme som EXAMPLE.COM.

Nu står vi tilbage med brugernavnet (den, der kommer før @). Og teknisk set er det op til værten eller e-mail-udbyderne at beslutte, om de vil holde brugernavnet mellem store og små bogstaver eller ej.

De fleste store e-mail-udbydere som Gmail, Outlook og endda virksomhedens e-mail-adresse, der hostes i Google Suite, er ikke store og små bogstaver. Bare for at undgå unødvendig forvirring. I ekstreme tilfælde implementerer nogle store virksomheder imidlertid sagsfølsomhed på deres server, da nogle ofte kan have det samme for- og efternavn. Men generelt skaber dette mere forvirring end anvendeligheden, hvorfor de fleste standard e-mail-udbydere undgår store og små bogstaver.

For at teste denne teori gjorde jeg et hurtigt eksperiment.

Da vi allerede bruger [email protected], forsøgte jeg at oprette en anden e-mail-konto med det første bogstav i store bogstaver, dvs. [email protected]. Og jeg fik straks en fejl ved at sige, at brugernavnet ikke er tilgængeligt. Jeg fik den samme fejl på Gmail, Apple ID, Outlook, ProtonMail - som ifølge de fleste online kilder tegner sig for mere end 90% af den samlede e-mail efter markedsandel.

Kort sagt, selvom det er teknisk muligt at gøre delen før @ sagsfølsom, tillader ikke de mest populære e-mail-servere det.

Det er sikkert at antage, din besked vil blive leveret til samme e-mail-adresse, uanset store eller små bogstaver, så længe brugernavnets stavning er korrekt.

Læs også: Sådan sendes krypterede e-mails i Gmail og Outlook

  • Er e-mail-adresser store og små bogstaver? Hurtigt eksperiment
  • Er e-mail-adresser store og små bogstaver? Hurtigt eksperiment
  • Det korte svar er nej, og det lange svar er, at det afhænger. Her er hvorfor.
  • sag, e-mail, følsom, lavere, sensitiv, sendn, contactexamplecom, sager, udbydere
  • Er e-mail-adresser store og små bogstaver? Hurtigt eksperiment
Se Også