Top 3 tip og tricks til at sikre din Facebook-konto

Verdens sociale mediegigant, Facebook er igen i nyheder af alle de forkerte grunde. Ja, det er relateret til privatliv og sikkerhed igen. En nylig databrud på Facebook har lækket de personlige data fra over 530 millioner brugere online. Hvis du har været doven med din Facebook-konto, er det nu det perfekte tidspunkt at tilføje et ekstra lag af sikkerhed til det. Læs indlægget for at lære om tip og tricks til at sikre din Facebook-konto.

Tips og tricks til at sikre Facebook-kontoen

I dette indlæg vil vi tale om, hvordan du aktiverer 2FA (tofaktorautentificering), fjern huskede konti, deaktiver sporing fra annoncører og mere for at sikre din Facebook-konto.

1. Tænd 2FA til Facebook

Dette er en af ​​de grundlæggende og effektive metoder til at tilføje et ekstra beskyttelseslag over din Facebook-konto. Som navnet antyder, vil 2FA bede om en OTP- eller 2FA-kode for at logge ind på Facebook-kontoen. Følg nedenstående trin for at foretage de nødvendige ændringer.

1. Åbn Facebook-appen på din enhed.

2. Tryk på Mere menu nederst.

3. Rul ned og vælg Indstillinger og privatliv.

4. Vælg Indstillinger fra rullemenuen.

5. Vælg Sikkerhed og login fra Sikkerhed fanen.

Top 3 tip og tricks til at sikre din Facebook-konto

6. Tryk på Brug tofaktorautentificering.

7. Under Vælg en sikkerhedsmetode, brug det anbefalede Godkendelses-app. Hit på Blive ved knappen nederst.

Top 3 tip og tricks til at sikre din Facebook-konto

8. Kopier koden til din enhed, og brug den Google Authenticator eller Authy app for at tilføje 2FA.

Fra nu af, når du prøver at logge ind på din Facebook-konto, vil tjenesten bede om din identifikation ved hjælp af 2FA-indstillingen.

Bemærk: Vi vil råde dig til at undgå at bruge tekstbeskedmetoden til 2FA-tjenesten. Vi har set højt profilerede tilfælde af kloning af SIM-kort for ulovlig adgang til den sociale konto.

2. Deaktiver Facebook-sporing blandt mobilapps

Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor du pludselig fik TripAdvisor-annoncer på Facebook lige efter at have gennemsøgt appen på din iPhone eller Android? Begyndte du at se rejsepladsforslag på Facebook efter at have tjekket nogle turistpakker på Booking.com?

Nej, Facebook bruger ikke enhedens mikrofon til at lytte til din samtale. Den sociale kæmpe bruger indstillingen off-Facebook-aktivitet, der giver partnerapps og websteder mulighed for at dele aktivitetsdata med Facebook. Hvis du er utilpas med det, kan du her deaktivere det.

Lad mig forenkle situationen for dig. Tredjepartswebsteder og -tjenester deler dine browserdata og din aktivitet med Facebook, så sidstnævnte kan vise mere relevante annoncer. Følg nedenstående trin for at deaktivere adfærden.

1. Åbn Facebook-appen på iPhone / Android.

2. Gå til Mere menu i nederste højre hjørne.

3. Naviger til Indstillinger og privatliv > Indstillinger.

4. Rul ned til Dine Facebook-oplysninger og vælg Off-Facebook aktivitet menu.

5. Vælg den i følgende menu Ryd historie og tryk på Ryd historie knap fra pop op-menuen. Al din aktivitetshistorik afbrydes fra din konto.

Ønsker du at styrke sikkerheden på din Facebook-konto? Læs indlægget for at lære om de bedste tip og tricks til at sikre din Facebook-konto.

6. Tryk på Tilbage-knap og vælg Administrer din off-Facebook-aktivitet mulighed.

facebook, vælg, sikker, vil, tbottom, brug, yfacebookccount, indstillinger, facebookaktivitet, tricks, rememberccounts, deaktiver, tstepslow, open, password

7. Her vil du se listen over apps og websteder, der deler aktivitetsdata med Facebook. Du vil også bemærke sidste gang Facebook anmodede om dine aktivitetsdata fra partnerne. Tryk på menuen med tre prikker i øverste højre hjørne.

8. Vælg Administrer fremtidig aktivitet fra den nederste pop op-menu.

9. Facebook vil forklare, hvordan de bruger dine off-Facebook-aktivitetsdata. Tryk på Administrer fremtidig aktivitet valgmulighed nedenfor.

Top 3 tip og tricks til at sikre din Facebook-konto

10. Deaktiver Fremtidig off-Facebook-aktivitet indstilling fra følgende menu.

3. Fjern huskede konti

Når du logger ud fra en app, glemmer den normalt loginoplysningerne og beder dig om at bruge brugernavnet og adgangskoden til at få adgang til tjenesten næste gang. Det er ikke tilfældet med Facebook.

Applikationer som Facebook, Messenger og Instagram (alle tre ejes af Facebook) husker dine kontooplysninger for let at logge på med et enkelt tryk. Øvelsen er til brugervenlighed, men det efterlader dig sårbar, når du planlægger at bruge Facebook på din vens enhed. Gå gennem nedenstående trin for at fjerne huskede konti på Facebook.

1. Åbn Facebook på din enhed.

2. Log ud fra appen ved hjælp af Log ud indstilling i Indstillinger menu.

3. Du vil bemærke din konto på Facebook-hjemmesiden.

4. Tryk på det lille Indstillinger ikonet nederst.

Top 3 tip og tricks til at sikre din Facebook-konto

5. Vælg profilen i følgende menu. Tryk på Fjern gemte loginoplysninger og appen glemmer kontoen på enheden.

Andre tip og tricks

  • Brug altid en kapabel tredjepartsadgangskodeadministrator som f.eks 1Password eller Dashlane og generer en stærk / kompleks adgangskode for at beskytte Facebook-kontoen.
  • Hvis du bruger Facebook på en Android-enhed, skal du prøve applås-tjenesten for at tilføje fingeraftryksgodkendelse til appen. Sådanne tilføjelser er tilgængelige på Xiaomi, Realme og OnePlus-enheder, men der er også tredjepartsapps tilgængelige i Play Butik.

Beskyt din Facebook-konto

Gå gennem ovenstående trin, og sikre din Facebook-konto mod nysgerrige øjne lige nu. Mens du er i gang, skal du kontrollere haveibeenpwned for at kontrollere, om dit mobilnummer eller e-mail-id har været en del af det seneste hack eller ej.

Se Også