Sådan navigerer du hurtigt til en mappe i Terminal på Mac

I Windows 10 kan du åben cmd i en hvilken som helst mappe ved enten at skrive cmd i placeringslinjen i File Explorer eller bare holde Skift-tasten nede og højreklikke på opdagelsesvinduet. I kontekstmenuen ser du muligheden for at åbne kommandovindue her. Der er dog ingen sådan mulighed for hurtigt at åbne Terminal på Mac. Når du åbner en terminal på Mac, åbnes den altid i hjemmekataloget, men der er tidspunkter, hvor du muligvis skal åbne dem i en bestemt mappe på dit system. Det viser sig, at du også kan åbne Terminal i ethvert bibliotek på macOS. Der er 3 måder at gøre det på.

  1. Brug cd-kommandoen
  2. Brug Macs indbyggede genvej
  3. Brug en tredjepartsapp

Læs:Sådan installeres YouTube-dl på Mac

Naviger hurtigt til en mappe i Terminal på Mac

Metode I

Dette er den mest almindelige metode.

Du skal blot åbne terminalen, skrive cd-kommandoen efterfulgt af den mappesti, du vil navigere. For eksempel,

cd ~ / Dokumenter

Alternativt, hvis du er for doven til at skrive hele stienavnet, kan du også trække en mappe (eller stienavn) til Terminal-applikationsikonet. Det griber automatisk stien til mappen, og tryk derefter på Enter.

Sådan navigerer du hurtigt til en mappe i Terminal på Mac

Metode II

Mens den tidligere metode fungerer, er det ikke den mest effektive måde at navigere til en mappe i terminalen på Mac.

Ligesom Windows lader Mac dig også åbne terminalen direkte fra en bestemt mappe. Denne mulighed er dog begravet dybt under Macs indstilling. Lad os se, hvordan vi løser det.

For at komme i gang skal du gå til Systemindstillinger> Tastatur> Genveje> Tjenester.

Find "Ny terminal ved mappe" i indstillingerne, og klik på feltet.

Sådan navigerer du hurtigt til en mappe i Terminal på MacDet gode er, at disse tjenester fungerer i alle applikationer, ikke kun Finder. Du kan også tildele en tastaturgenvej til den. Men jeg anbefaler ikke at gøre det, da tastaturgenvejen kan komme i konflikt med andre native genveje.

Når du er i Finder, skal du bare højreklikke på en mappe, gå til Tjenester og du vil se en ny mulighed - Ny terminal ved mappe. Ved at klikke på hvilken der åbner Terminal i den aktuelle mappe

Det viser sig, at du kan åbne Terminal i ethvert bibliotek på macOS, ligesom du gør det på Windows. Her er 3 måder at gøre det på.

Metode III

Alternativt kan du bruge mange af de tilgængelige tredjepartsapps til at navigere til en mappe i terminalen. Den jeg anbefaler ercdto ogOpenInTerminal.

Til denne artikel bruger vi OpenInTerminal-appen. Det er gratis og open source.

For at komme i gang skal du downloade OpenInTerminal. I skrivende stund er den seneste version OpenInTerminal-Lite 0.4.1.

Når du er downloadet, skal du gå over til appen, pakke den ud og flytte appen til mappen Programmer.

Nu skal du tilføje OpenInTerminal-Lite til din finders værktøjslinje. For at gøre det skal du holde Cmd-tasten nede og trække appen til Finder Toolbar.

mappe, åben, vil, navigere, foldern, terminal, tterminal, klik, terminal, openinterminal, windows, simpelthen, holdwn, keynd, højre

Når det er gjort, viser appen dig et lille ikon i findervinduet og klikker på, hvilket åbner Terminal i den aktuelle mappe.

Og det handler om det.

For at fjerne OpenInTerminal skal du først fjerne det fra Finder-værktøjslinjen, før du sletter det fra mappen Programmer. For at gøre det skal du åbne Finder og gå til Vis> Tilpas værktøjslinje. Et nyt vindue åbnes, klik og hold OpenInTerminals ikon og træk det ud af værktøjslinjen for at fjerne det fra værktøjslinjen. Nu kan du gå videre og slette den originale app fra applikationsmappen.

Sådan navigerer du hurtigt til en mappe i Terminal på Mac

Alt i alt var disse et par måder at navigere til en mappe i terminalen på Mac, selvom det ikke er en live saver, sparer det noget tid, hvis du bruger terminalen meget. Generelt vil jeg anbefale at bruge 'Ny terminal ved mappe', da den er hjemmehørende på Mac, eller hvis du foretrækker mappemulighed, skal du bruge OpenInTerminal-appen. Lad mig vide, dine tanker, i kommentarfeltet nedenfor.

Læs også:Apps til at bygge bro mellem iPhone og MacBook

Se Også